У конференцијској сали Специјалне библиотеке за слијепа и слабовида лица Републике Српске, јуче, 22. јула 2014. године, промовисана је звучна књига „Хаџилук племенитом сну“ писца Бориса Максимовића.

„Хаџилук племенитом сну“ прва је књига младог писца која садржи тридесетак путописних минјатура, које су захваљујући сарадњи између наше установе и аутора добиле и своје звучно издање у оквиру едиције Један писац – једна књига.

На промоцији овог, рекли бисмо звучног путописа у којем је писац властитим гласом пренио емоцију ка читалачкој публици, говорио је и  новинар и писац Горан Дакић. Он је рекао да Максимовић припада групи  младих аутора чије књиге у свом нуклеусу имају и претпостављају путовање као стваралачки и животни циљ.

Након излагања Горана Дакића, присутнима се и обратио аутор  који је своје излагање започео причом о шестогдоишњем настанку књиге, о путовањима која су му промијенила живот и од који ће нада се некад моћи и да живи. Максимовић је такође одговорио и на многобројна питања публике коју је занимало да ли је истина да за путовања не треба много, да ли је теже путовати или написати књигу, те која је омиљена Борисова дестинација.

Звучно издање књиге „Хаџилук племенитом сну“, које већ од данас можете наћи на полицама наше Библиотеке састоји се од 36 фајлова снимљених у mp3 формату у трајању од непуних 5 сати.

Специјална библиотека је и искористила и ову прилику да прикупи књиге за обнову књижног фонда библиотека настрадалих у поплавама, које су јуче преузели представници Народне библиотеке „Иво Андрић“ из Челинца одакле је и сам аутор – Борис Максимовић.