У понедјељак вече, 16. децембра 2019. на сцени бањалучког Дома омладине, одржана је промоција збирке пјесама „Усамљена душа“ Бориса Иванковића, слабовидог пјесника и музичара из Бањалуке.

Промоцију је организовала ЈУ Специјална библиотека за слијепа и слабовида лица Републике Српске, која је и као издавач стала иза штампаног издања збирке.

Куриозитет промоције а и Борисове збирке је симбиоза писане ријечи и музике. Наиме стихови су компоновани од стране аутора, па многе пјесме Борис изводи на гитари, чиме је ова промоција добила карактеристике праве музичко-поетске вечери. У музичким дионицама друштво аутору је на гитари правио музичар Немања Чордић Чорда. Такође необично је и то што је извјестан број пјесама написан на енглеском језику, а потом преведен на српски. Публика је имала прилику да премијерно чује пјесму и композицију So far away.

О поетској страни говорио је рецензент професор Тихомир Левајац. Он примјећује да се у овој збирци углавном пјева о три мотива, о љубавном, рефлексивном и ратном, односно антиратном, може се рећи и патриотском, и они се међусобно преплићу. Професор Левајац издваја стил и језик збирке у којој има стихова, израза, синтагми којих се ни велики, такозвани признати пјесници не би постидјели.

Збирку „Усамљена душа“ Бориса Иванковића треба читати тако да се осјети музика коју је пјесник осјећао док је писао ове стихове, вјерујући да удружене ријечи и ноте најснажније пониру у егзистенцијална питања живота, како је примијетио други рецензент књижевник Ранко Павловић. Ранко Павловић нажалост није био у могућности да присуствује промоцији.

Програм је водила млада глумица Тамара Марић, а Борисове пјесме читао је Петар Миљановић.

На завршетку промоције пуштен је студијски снимак једне од пјесама, а затим су публика и учесници наставили дружење уз коктел.