U saradnji sa kompanijom Novomatic iz Banjaluke, 11.03.2019. u 18 časova u konferencijskoj sali Specijalne biblioteke za slijepa i slabovida lica Republike Srpske održaće se promocija zvučnog izdanja zbirke pjesama „Maglene vibracije“ Tee Gutić.

Dobro došli!

Učesnici programa:

  • Tea Gutić, autorka
  • Želimir Radinović, direktor JU Specijalne biblioteke za slijepa i slabovida lica Republike Srpske
  • Snježana Kuzmanović, predstavnik kompanije Novomatic
  • prof. Snježana Gajević, recenzent
  • Milkica Marjanović, pijanistkinja
  • Sanja Špirić,čita poeziju

Moderator: Rada Galić

O autorki:

Tea Gutić je rođena 22. jula 2000. godine u Banjoj Luci. Živi u Novoj Topoli i pohađa četvrti razred gimnazije u Gradišci. Počela je da piše sa svega devet godina, najprije prozu, da bi čudesnu moć poezije otkrila u višim razredima osnovne škole. Osvojila je brojne nagrade na konkursima i takmičenjima  za talente od Sarajeva, Banjaluke do Beograda.

Svoj pravac pronašla je u minimalizmu stvaralačkog izraza, a potrebu za pisanjem izjednačila je sa potrebom za disanjem. Tako je odlučila da se prijavi i na platformu Novo ime, gdje joj je sreća bila naklonjena. Uz simpatije i podršku onih kojima se svidjela njena poezija, postala je peto Novo ime i pobjednica projekta za mlade talente podržanog od strane kompanije Novomatic. Prvenac “Maglene vibracije” Tee Gutić nastao je zahvaljujući  projektu Novo ime koji je realizovala kompanije Novomatic.

Iz Recenzije prof.  Snježane Gajević

Zbirka “Maglene vibracije” koju čine 23 pjesme i jedan razgovor zbirka je intime u kojoj se pjesnikinja suočava i sa velikim i vječnim temama, ali i sa banalnom svakodnevicom. Suočavanje je jedinstveno, u njemu ima i nepristajanja, ali ne postoji otvoren otpor, niti borba, niti volja za promjenom svijeta. Svijet se i ne doživljava kao postojano biće protiv koga se može boriti, više kao fluid u čijem toku se mora pronaći sopstvena putanja, što je teško jer je vidljivost smanjena, a konstelacija svega postojećeg neprestano se mijenja. U samom naslovu naznačen je doživljaj svijeta i života koji protiče i pulsira neuhvatljiv. I taj nas utisak ne napušta ni u jednoj pjesmi….