У сарадњи са компанијом Novomatic из Бањалуке, 11.03.2019. у 18 часова у конференцијској сали Специјалне библиотеке за слијепа и слабовида лица Републике Српске одржаће се промоција звучног издања збирке пјесама „Маглене вибрације“ Тее Гутић.

Добро дошли!

Учесници програма:

  • Теа Гутић, ауторка
  • Желимир Радиновић, директор ЈУ Специјалне библиотеке за слијепа и слабовида лица Републике Српске
  • Сњежана Кузмановић, представник компаније Novоmatic
  • проф. Сњежана Гајевић, рецензент
  • Милкица Марјановић, пијанисткиња
  • Сања Шпирић,чита поезију

Модератор: Рада Галић

О ауторки:

Теа Гутић је рођена 22. јула 2000. године у Бањој Луци. Живи у Новој Тополи и похађа четврти разред гимназије у Градишци. Почела је да пише са свега девет година, најприје прозу, да би чудесну моћ поезије открила у вишим разредима основне школе. Освојила је бројне награде на конкурсима и такмичењима  за таленте од Сарајева, Бањалуке до Београда.

Свој правац пронашла је у минимализму стваралачког израза, а потребу за писањем изједначила је са потребом за дисањем. Тако је одлучила да се пријави и на платформу Ново име, гдје јој је срећа била наклоњена. Уз симпатије и подршку оних којима се свидјела њена поезија, постала је пето Ново име и побједница пројекта за младе таленте подржаног од стране компаније Novomatic. Првенац “Маглене вибрације” Тее Гутић настао је захваљујући  пројекту Ново име који је реализовала компаније Novomatic.

Из Рецензије проф.  Сњежане Гајевић

Збирка “Маглене вибрације” коју чине 23 пјесме и један разговор збирка је интиме у којој се пјесникиња суочава и са великим и вјечним темама, али и са баналном свакодневицом. Суочавање је јединствено, у њему има и непристајања, али не постоји отворен отпор, нити борба, нити воља за промјеном свијета. Свијет се и не доживљава као постојано биће против кога се може борити, више као флуид у чијем току се мора пронаћи сопствена путања, што је тешко јер је видљивост смањена, а констелација свега постојећег непрестано се мијења. У самом наслову назначен је доживљај свијета и живота који протиче и пулсира неухватљив. И тај нас утисак не напушта ни у једној пјесми….