ЈУ Специјална библиотека за слијепа и слабовида лица Републике Српске Вас позива да својим присуством увеличате промоцију књиге „Љубавне пјесме“ задарске списатељице Мирјане Мркеле

Ова књижевница представиће своју књигу 21. маја у 14 часова и 30 минута у просторијама Специјалне библиотеке, улица Фране Супила 31 ф. Књига обухвата седамдесетак лирских пјесама љубавне тематике те рецензију знаменитог књижевног критичара Сеада Беговића.

Мирјана Мркела рођена је у Београду 1955. године, а од гимназијских дана живи у Задру. Била је учитељица у неколико села, те у Задру. Студирала је кроатистику и од ране младости писала поезију. Након што је изгубила вид и отишла у пензију  интензивно се посветила књижевном раду. У почетку је писала само за дјецу, али су је нарочито охрабриле позитивне оцјене њених путописа, који су под заједничким насловом „Путовање наслијепо“ објављивани у часопису „Ријеч слијепих“. Тако се, како сама често признаје, нашла у ријеци књижевнога стварања, без којега би јој сада живот био незамислив. Текстови су јој објављивани у свим релевантним дјечјим часописима, а десетак их је и у читанкама. 2004. године,  имала је ауторску вече на Међународном фестивалу дјетета у Шибенику, а 2012. на Хрватскоме радију објављена је њена прва радио-игра “Корњача бундашица”.

Списатељица је добитница неколико књижевних награда  и признања међу којима је и традиционална годишња награда „Григор Витез“ коју је Мирјана добила за свој текст у књизи „Драги Оливере“.