JU Specijalna biblioteka za slijepa i slabovida lica Republike Srpske Vas poziva da svojim prisustvom uveličate promociju knjige „Ljubavne pjesme“ zadarske spisateljice Mirjane Mrkele

Ova književnica predstaviće svoju knjigu 21. maja u 14 časova i 30 minuta u prostorijama Specijalne biblioteke, ulica Frane Supila 31 f. Knjiga obuhvata sedamdesetak lirskih pjesama ljubavne tematike te recenziju znamenitog književnog kritičara Seada Begovića.

Mirjana Mrkela rođena je u Beogradu 1955. godine, a od gimnazijskih dana živi u Zadru. Bila je učiteljica u nekoliko sela, te u Zadru. Studirala je kroatistiku i od rane mladosti pisala poeziju. Nakon što je izgubila vid i otišla u penziju  intenzivno se posvetila književnom radu. U početku je pisala samo za djecu, ali su je naročito ohrabrile pozitivne ocjene njenih putopisa, koji su pod zajedničkim naslovom „Putovanje naslijepo“ objavljivani u časopisu „Riječ slijepih“. Tako se, kako sama često priznaje, našla u rijeci književnoga stvaranja, bez kojega bi joj sada život bio nezamisliv. Tekstovi su joj objavljivani u svim relevantnim dječjim časopisima, a desetak ih je i u čitankama. 2004. godine,  imala je autorsku veče na Međunarodnom festivalu djeteta u Šibeniku, a 2012. na Hrvatskome radiju objavljena je njena prva radio-igra “Kornjača bundašica”.

Spisateljica je dobitnica nekoliko književnih nagrada  i priznanja među kojima je i tradicionalna godišnja nagrada „Grigor Vitez“ koju je Mirjana dobila za svoj tekst u knjizi „Dragi Olivere“.