U petak 15.10.2010. povodom obilježavanja međunarodnog dana bijelog štapa u 12.30  u konferencijskoj sali Specijalne biblioteke za slijepa i slabovida lica RS održan je multimedijalni performas u svrhu promocije dokumentarno-igranog filma „Susret“ reditelja Nemanje Mirkovića, čija se promocija planira početkom decembra. Film „Susret“ bavi se slijepim licima, glavna tema je susret i ophođenje sa slijepom osobom.
Na početku programa publiku je pozdravio Branko Suzić, VD direktor Biblioteke, a zatim je riječ preuzeo Nemanja Mirković, predstavivši film i najavljujući kratak film o filmu „U susret susretu“.

Petnaestominutni film sa sekvencama sa snimanja izazvao je razdragani smijeh publike, ali i pokoji zamišljen pogled. Prikazivanje filma propratio je duhoviti i efektni performans Jovane Letić Mirković, glumice u filmu, a buran aplauz je pobrao Miroslav Mandić koji igra glavnu ulogu.

U drugom dijelu programa održan je mini koncert tokom kojeg je izvedena originalna muzika iz filma koju je komponovao Emir Mejremić. Emir Mejremić na klaviru i Miloš Radović na klarinetu izveli su četiri kompozicije iz filma.

Prilikom izvođenja posljednje u nizu, a nešto življe kompozicije publika je spontano krenula da plješće. Druženje je proteklo i veseloj i opuštenoj atmosferi kojoj su pridonijeli autori i akteri filma. Sala je bila puna, a događaj su propratili i mediji.