У петак 15.10.2010. поводом обиљежавања међународног дана бијелог штапа у 12.30  у конференцијској сали Специјалне библиотеке за слијепа и слабовида лица РС одржан је мултимедијални перформас у сврху промоције документарно-играног филма „Сусрет“ редитеља Немање Мирковића, чија се промоција планира почетком децембра. Филм „Сусрет“ бави се слијепим лицима, главна тема је сусрет и опхођење са слијепом особом.
На почетку програма публику је поздравио Бранко Сузић, ВД директор Библиотеке, а затим је ријеч преузео Немања Мирковић, представивши филм и најављујући кратак филм о филму „У сусрет сусрету“.

Петнаестоминутни филм са секвенцама са снимања изазвао је раздрагани смијех публике, али и покоји замишљен поглед. Приказивање филма пропратио је духовити и ефектни перформанс Јоване Летић Мирковић, глумице у филму, а буран аплауз је побрао Мирослав Мандић који игра главну улогу.

У другом дијелу програма одржан је мини концерт током којег је изведена оригинална музика из филма коју је компоновао Емир Мејремић. Емир Мејремић на клавиру и Милош Радовић на кларинету извели су четири композиције из филма.

Приликом извођења посљедње у низу, а нешто живље композиције публика је спонтано кренула да пљешће. Дружење је протекло и веселој и опуштеној атмосфери којој су придонијели аутори и актери филма. Сала је била пуна, а догађај су пропратили и медији.