Наша установа је током два дана,  11. и 17. фебруара,  угостила ученике Основне школе „Никола Тесла“ из Бањалуке. На иницијативу кординатора програма у школи „Никола Тесла“ Begüm Рaдић и у договору с нашим библиотекарима, ученици су читали приче у тонском студију Библиотеке намијењене њиховим слијепим и слабовидим вршњацима. Ради се о изабраним причама из збирке „Патуљак вам прича“ Ахмета Хромаџића,  „Српских народних бајки“ и „Јежевој кућици“ Бранка Ћопића.

Приче су  читали ученици трећег разреда Хана Милак и Бојан Маличевић, те Јана Ђурђевић и Лара Каралић, ученице четвртог тј.  шестог разреда.

Мали спикери показали су завидан ентузијазам, преданост и добру вољу. Прочитане приче ће чинити јединствену звучну збирку намијењену најмлађима, са мотом „дјеца читају дјеци“.  Звучну обраду урадиће Драгана Божић.

Посјету библиотеци ученици су искористили и да се упознају са радом установе овог типа и форматима књига за слијепе. Наш тифлограф-графолог Јовица Радановић одштапао је дјеци њихова имена на Брајевом писму, а библиотека је поклонила књигу на Брајевом писму „Сунчана обала“ Алексе Микића библиотеци ОШ „Никола Тесла“.

Хвала ОШ „Никола Тесла“ на лијепој сарадњи.