Naša ustanova je tokom dva dana,  11. i 17. februara,  ugostila učenike Osnovne škole „Nikola Tesla“ iz Banjaluke. Na inicijativu kordinatora programa u školi „Nikola Tesla“ Begüm Radić i u dogovoru s našim bibliotekarima, učenici su čitali priče u tonskom studiju Biblioteke namijenjene njihovim slijepim i slabovidim vršnjacima. Radi se o izabranim pričama iz zbirke „Patuljak vam priča“ Ahmeta Hromadžića,  „Srpskih narodnih bajki“ i „Ježevoj kućici“ Branka Ćopića.

Priče su  čitali učenici trećeg razreda Hana Milak i Bojan Maličević, te Jana Đurđević i Lara Karalić, učenice četvrtog tj.  šestog razreda.

Mali spikeri pokazali su zavidan entuzijazam, predanost i dobru volju. Pročitane priče će činiti jedinstvenu zvučnu zbirku namijenjenu najmlađima, sa motom „djeca čitaju djeci“.  Zvučnu obradu uradiće Dragana Božić.

Posjetu biblioteci učenici su iskoristili i da se upoznaju sa radom ustanove ovog tipa i formatima knjiga za slijepe. Naš tiflograf-grafolog Jovica Radanović odštapao je djeci njihova imena na Brajevom pismu, a biblioteka je poklonila knjigu na Brajevom pismu „Sunčana obala“ Alekse Mikića biblioteci OŠ „Nikola Tesla“.

Hvala OŠ „Nikola Tesla“ na lijepoj saradnji.