У понедјељак, 27.02.2017. у простору Театра Сцена у Новом Граду одржанао је књижевно вече са Борком Тадић. Дружење су организовали ЈУ Специјална библиотека за слијепа и слабовида лица Републике Српске и Театар „Сцена“ Нови Град.

Будући да је ово био први Боркин наступ пред  новском публиком, урађен је пресјек њеног богатог стваралаштва које је настајало протеклих 30 година.

Програм је започео извођењем монодраме „У знаку бијелог штапа“, монодраме која је постала Боркин заштитни знак, а потом је услиједило представљање њеног поетског и прозног опуса.

О Боркином дјелу говорио је директор Специјалне библиотеке Желимир Радиновић и библиотекарка Драгана Божић.

Борка је рецитовала пјесме из своје четири збирке. Публику је посебно дирнула пјесма „Жена“, ода жени у данашњем свијету. Иако по вокацији пјесникиња, посљедњих година Борка се дала у прозно ставаралаштво, објавивши  2015. године збирку приповиједака „Збиље и тајанства“ у издању Специјалне библиотеке. Желимир Радиновић прочитао је причу „Сјенке“ из збирке „Збиље и тајанства“, а Драгана Божић причу „Нина“ из збирке „Без реда, без смисла“ која је у припреми.

Програм је завршио пјесмом јер је ауторка, по жељи домаћина Срећка Марчете, директора Театра Сцена, извела дио из пјесме „Зајди, Зајди“..

Гостовање Борке Тадић наишло је на топао и емотиван пријем у Новом Граду и сала је била попуњена до посљедњег мјеста. Да парафразирамо Боркине ријечи, публика није гледала очима њене очи већ осјетила душом њену душу.

Дружење је настављено и по завршетку официјелног програма.

DSC02469DSC02471