U ponedjeljak, 27.02.2017. u prostoru Teatra Scena u Novom Gradu održanao je književno veče sa Borkom Tadić. Druženje su organizovali JU Specijalna biblioteka za slijepa i slabovida lica Republike Srpske i Teatar „Scena“ Novi Grad.

Budući da je ovo bio prvi Borkin nastup pred  novskom publikom, urađen je presjek njenog bogatog stvaralaštva koje je nastajalo proteklih 30 godina.

Program je započeo izvođenjem monodrame „U znaku bijelog štapa“, monodrame koja je postala Borkin zaštitni znak, a potom je uslijedilo predstavljanje njenog poetskog i proznog opusa.

O Borkinom djelu govorio je direktor Specijalne biblioteke Želimir Radinović i bibliotekarka Dragana Božić.

Borka je recitovala pjesme iz svoje četiri zbirke. Publiku je posebno dirnula pjesma „Žena“, oda ženi u današnjem svijetu. Iako po vokaciji pjesnikinja, posljednjih godina Borka se dala u prozno stavaralaštvo, objavivši  2015. godine zbirku pripovijedaka „Zbilje i tajanstva“ u izdanju Specijalne biblioteke. Želimir Radinović pročitao je priču „Sjenke“ iz zbirke „Zbilje i tajanstva“, a Dragana Božić priču „Nina“ iz zbirke „Bez reda, bez smisla“ koja je u pripremi.

Program je završio pjesmom jer je autorka, po želji domaćina Srećka Marčete, direktora Teatra Scena, izvela dio iz pjesme „Zajdi, Zajdi“..

Gostovanje Borke Tadić naišlo je na topao i emotivan prijem u Novom Gradu i sala je bila popunjena do posljednjeg mjesta. Da parafraziramo Borkine riječi, publika nije gledala očima njene oči već osjetila dušom njenu dušu.

Druženje je nastavljeno i po završetku oficijelnog programa.

DSC02469DSC02471