U sklopu obilježavanja Dana bijelog štapa (15. oktobar Međunarodni dan slijepih osoba)  JU Specijalna biblioteka za slijepa i slabovida lica Republike Srpske u saradnji sa Muzejom Republike Srpske organizuje taktilnu izložbu i predavanje pod zajedničkim nazivom „Doba viteštva“, koju će voditi viši kustos i istoričar Janko Vračar.

Izložba „Doba viteštva – oružja i oklopi srednjovjekovnih ratnika“ otvorena je krajem septembra u Narodnom muzeju i posvećena je naoružanju i vojnoj opremi, koju su koristili vitezovi nekadašnje Kraljevine Bosne i srednjovjekovne Srbije. Mačevi, koplja, buzdovani, ali i primjerci ranog srednjovjekovnog vatrenog oružja (poput puške kukače), samo su neki od eksponata koji su posjetioci mogli da vide, a koji će za potrebe osoba sa oštećenim vidom biti prilagođeni za taktilnu Izložba.

„Doba viteštva“ biće održano u prostorijama Muzeja Republike Srpske (ulica Đure Daničića 1, Banjaluka) 20. oktobra u 12 časova.

Cilj izložbe je da slijepim i slabovidim licima dočara ne samo opremu i oružje srednjovjekovnih vitezova, nego i njihov svakodnevni život, vještinu ratovanja i moralnu vertikalu viteških redova.