У склопу обиљежавања Дана бијелог штапа (15. октобар Међународни дан слијепих особа)  ЈУ Специјална библиотека за слијепа и слабовида лица Републике Српске у сарадњи са Музејом Републике Српске организује тактилну изложбу и предавање под заједничким називом „Доба витештва“, коју ће водити виши кустос и историчар Јанко Врачар.

Изложба „Доба витештва – оружја и оклопи средњовјековних ратника“ отворена је крајем септембра у Народном музеју и посвећена је наоружању и војној опреми, коју су користили витезови некадашње Краљевине Босне и средњовјековне Србије. Мачеви, копља, буздовани, али и примјерци раног средњовјековног ватреног оружја (попут пушке кукаче), само су неки од експоната који су посјетиоци могли да виде, а који ће за потребе особа са оштећеним видом бити прилагођени за тактилну Изложба.

„Доба витештва“ биће одржано у просторијама Музеја Републике Српске (улица Ђуре Даничића 1, Бањалука) 20. октобра у 12 часова.

Циљ изложбе је да слијепим и слабовидим лицима дочара не само опрему и оружје средњовјековних витезова, него и њихов свакодневни живот, вјештину ратовања и моралну вертикалу витешких редова.