Поводом обиљежавања Дана библиотекара и додијељене награде „Ђорђе Пејановић“ за најбољу библиотеку у Републици Српској за 2018. годину, ЈУ Народна библиотека Градишка, организовала је свечани пријем који се одржао у читаоници Библиотеке 09. октобра са почетком од 13 часова.

Овоме лијепом и значајном догађају, поред колега из Народне и универзитетске библиотеке Републике Српске, Народне библиотеке из Српца, Народне библиотеке „Веселин Маслеша“ из Лакташа и многих других, присуствовао је и руководилац ЈУ Специјалне библиотеке за слијепа и слабовида лица РС Желимир Радиновић.

Радиновић је искористио прилику да и у име Специјалне библиотеке честита директорици Сњежани Миљковић и другим колегама из Градишке на овако значајној награди, али и да размијени искуства из области библиотекарства, договори нове сарадње у циљу повећања књижног фонда и промовисања културе и образовања.

Награда Ђорђе Пејановић, која је НБ Градишка званично уручена на Вишеградским стазама, додјељује се библиотекама, али и појединцима за вишегодишњи континуирани рад, постигнуте резултате, допринос професији, популаризацији књиге, коришћењу нових технологија, односу према колегама и корисницима, објављивању стручних радова.