Povodom obilježavanja Dana bibliotekara i dodijeljene nagrade „Đorđe Pejanović“ za najbolju biblioteku u Republici Srpskoj za 2018. godinu, JU Narodna biblioteka Gradiška, organizovala je svečani prijem koji se održao u čitaonici Biblioteke 09. oktobra sa početkom od 13 časova.

Ovome lijepom i značajnom događaju, pored kolega iz Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske, Narodne biblioteke iz Srpca, Narodne biblioteke „Veselin Masleša“ iz Laktaša i mnogih drugih, prisustvovao je i rukovodilac JU Specijalne biblioteke za slijepa i slabovida lica RS Želimir Radinović.

Radinović je iskoristio priliku da i u ime Specijalne biblioteke čestita direktorici Snježani Miljković i drugim kolegama iz Gradiške na ovako značajnoj nagradi, ali i da razmijeni iskustva iz oblasti bibliotekarstva, dogovori nove saradnje u cilju povećanja knjižnog fonda i promovisanja kulture i obrazovanja.

Nagrada Đorđe Pejanović, koja je NB Gradiška zvanično uručena na Višegradskim stazama, dodjeljuje se bibliotekama, ali i pojedincima za višegodišnji kontinuirani rad, postignute rezultate, doprinos profesiji, popularizaciji knjige, korišćenju novih tehnologija, odnosu prema kolegama i korisnicima, objavljivanju stručnih radova.