Konkurs na temu Vedar sunčan dan, kora hleba i mir u duši – i ja ne mogu da smislim stvarnije sreće koji je raspisala JU Specijalna biblioteka za slijepa i slabovida lica RS,  je zvanično i zatvoren.

Na konkurs koji je otvoren 10. oktobra, u periodu od dva mjeseca (10. decembar) pristiglo je stotinak radova iz cijelog regiona, svih književnih vrsta i rodova (romani, kratke priče, pjesme i aforizmi…). Najveći broj radova je pristigao putem elektronske pošte (mejla), a dio ih je stigao i na crnom tisku i brajevom pismu.

Ovi podaci nam govore ne samo o ljepoti Desničinog pjesničkog jezika, nego i o univerzalnosti teme u kojoj su se mnogi prepoznali, te odlučili da sa nama putem pisane riječi podijele svoje priče, emocije i zapažanja.

Pred stručnim žirijem sada predstoji težak zadatak da od svih pristiglih radova izabere najbolje koji će biti objavljeni u posebnoj publikaciji Biblioteke, zvučnom časopisu „Homer“ i na brajevom pismu u časopisu „Riječi u prstima“.

Proglašenje pobjedničkih radova desiće se u januaru 2018. godine, a autorima istih dodijeliće se i novčana nagrada.

Specijalna biblioteka se ovim putem zahvaljuje svima koji su uzeli učešće na ovogodišnjem konkursu i želi sreću u budućem književnom stvaralaštvu i radu.