Конкурс на тему Ведар сунчан дан, кора хлеба и мир у души – и ја не могу да смислим стварније среће који је расписала ЈУ Специјална библиотека за слијепа и слабовида лица РС,  је званично и затворен.

На конкурс који је отворен 10. октобра, у периоду од два мјесеца (10. децембар) пристигло је стотинак радова из цијелог региона, свих књижевних врста и родова (романи, кратке приче, пјесме и афоризми…). Највећи број радова је пристигао путем електронске поште (мејла), а дио их је стигао и на црном тиску и брајевом писму.

Ови подаци нам говоре не само о љепоти Десничиног пјесничког језика, него и о универзалности теме у којој су се многи препознали, те одлучили да са нама путем писане ријечи подијеле своје приче, емоције и запажања.

Пред стручним жиријем сада предстоји тежак задатак да од свих пристиглих радова изабере најбоље који ће бити објављени у посебној публикацији Библиотеке, звучном часопису „Хомер“ и на брајевом писму у часопису „Ријечи у прстима“.

Проглашење побједничких радова десиће се у јануару 2018. године, а ауторима истих додијелиће се и новчана награда.

Специјална библиотека се овим путем захваљује свима који су узели учешће на овогодишњем конкурсу и жели срећу у будућем књижевном стваралаштву и раду.