У циљу подстицања и афирмације књижевног стваралаштва слијепих и слабовидих, јавна установа Специјална библиотека за слијепа и слабовида лица Републике Српске традиционално, сваке године спроводи књижевни конкурс.
Тема овогодишњег, 5. по реду конкурса је позната мисао Хелен Келер „Сами можемо да урадимо мало, заједно можемо пуно“.
Конкурс је отворен за све. Пожељан је већи одзив слијепих и слабовидих лица, али радове могу слати и друге особе из земље и иностранства које су у додиру са слијепима, било директно или преко теме коју ће обрадити.
Конкурс траје до 31. октобра ове године. Објављивани и награђивани радови, као и радови доспјели по завршетку конкурса неће се узимати у обзир.
На конкурс се могу слати оригинални радови из свих књижевних родова и жанрова.
Радови се примају на језицима из говорног подручја бивше Југославије, штампани на стандардном, Брајевом писму или на компакт диску. Радове слати на адресу: Специјална библиотека за слијепа и слабовида лица РС; Фране Супила 31 ф, 78 000 Бања Лука или на и-мејл: homer@bsrs.rs
Конкурс је анониман. Радови се достављају под шифром. У посебном коверту учесник доставља своју пуну адресу и шифру којом је означен рад.
Радове ће оцјенити стручни жири и издвојити три најбоља рада. Ауторима награђених радова, уз новчану награду, додјелиће се и диплома.
У случају да на конкурс пристигне мали број књижевних радова и да приспјели радови по квалитету не завријеђују награду, број награда може бити мањи.
Резултати конкурса прогласиће се половином децембра 2012. године, када ће се уручити награде, на свечаности коју организује Специјална библиотека за слијепа и слабовида лица РС а награђени радови биће објављени у посебној публикацији у форматима прилагођеним слијепим и слабовидим лицима као и у звучном часопису библиотеке „Хомер”.
За све додатне информације позовите број +38751 344-532 или нам пишите на адресу homer@bsrs.rs