По други пут у нашој едицији „Један писац, једна књига“ гостовао је аутор Горан Дакић и то са својом новом књигом „Додатак јелима (славонско-крајишки кувар)“.

Ова збирка кратких прича која је у исто вријеме и кувар, представља својеврсну оду „ићу и пићу“ али и људима и мјестима у којима је аутор боравио и упознавао се са чарима пецања, кувања и спремања хране уопште.

Већина записа у овој необичној књизи објављени су у листу „Ослобођење“ гдје су као редовна колумна излазили суботом. Касније је аутор, како сам каже, „по потреби додао соли, папра и паприке“ и тако нас увео у један наизглед једноставан, а опет другачији свијет кулинарства.

Рецензент књиге Ђорђе Нешић у поговору књиге под називом „Записи о благоутробију“ записао је сљедеће: Упознао сам многе писце изјелице и испичутуре, дуванске овиснике и еротомане, а да у своје стихове и прозне реченице нису дунули ниједан дувански дим, улили ниједну кап алкохола, унијели ниједан окус с непца… Насупрот овом лицемјерју, испаравају и миришу гастрономски записи Горана Дакића, који те, тобоже ниске теме, уздиже до метафизичких висина чисте лирике.

Књига „Додатак јелима“ изашла је у штампи у издању „Имприматура“ почетком августа текуће године, а непуних мјесец дана касније и пред нашом читалачком публиком у звучном формату.

Четрдсет и четири записа (звучна фајла) укупно трају 4 сата и 58 минута. Књигу је према правилима едиције прочитао Горан Дакић, а тонски обрадила Јелена Радаковић.