Novi broj časopisa na brajevom pismu započinjemo pismom novog direktora Specijalne biblioteke Želimira Radinovića u kome se po prvi put obraća čitaocima i korisnicima biblioteke.

Na krilima pozitivnih reakcija ali i konstruktivnih kritika prvog broja, potrudili smo se da drugi broj obogatimo kvalitenim člancima uz širok raspon tema. U narednim redovima slijedi kratak izvod iz sadržaja.

U redovnoj rubrici predstavljamo vam neka od novih izdanja Biblioteke na brajevom pismu i u zvučnoj tehnici. Saznajte kako je prošlo takmičenje u brzom čitanju brajevog pisma organizovano u biblioteci. Otkrivamo vam ko je pobjednik 6. književnog konkursa, kao i Onkio Braj konkursa. Borka Tadić piše o utiscima o predstavi „Kuš sad Strajilo“, koja je gostovala u našoj ustanovi.

Pročitajte više o Milanskom ediktu povodom 1700-godišnjice, kao i o Marakeškom sporazumu koji će olakšati dostupnost literature osobama sa oštećenjem vida.

Uveli smo novu rubriku „Oni su ostavili trag“ u kojoj ćemo predstavljati inspirativne biografije ličnosti koje nisu dale da im hendikep bude prepreka. U ovom broju priča o čuvenoj bugarskoj proročici babi Vangi, kao i IN MEMORIAM podsjećanje na prof. dr Ristu Kozomoru.

U rubrici Humor i satira predstavljamo vam aforističare Zorana Plavšića i Veljka Rajkovića.

Nadamo se da ćete prepoznati trud redakcije i uživati u čitanju. Očekujemo vaše sugestije i prijedloge.