Нови број часописа на брајевом писму започињемо писмом новог директора Специјалне библиотеке Желимира Радиновића у коме се по први пут обраћа читаоцима и корисницима библиотеке.

На крилима позитивних реакција али и конструктивних критика првог броја, потрудили смо се да други број обогатимо квалитеним чланцима уз широк распон тема. У наредним редовима слиједи кратак извод из садржаја.

У редовној рубрици представљамо вам нека од нових издања Библиотеке на брајевом писму и у звучној техници. Сазнајте како је прошло такмичење у брзом читању брајевог писма организовано у библиотеци. Откривамо вам ко је побједник 6. књижевног конкурса, као и Онкио Брај конкурса. Борка Тадић пише о утисцима о представи „Куш сад Страјило“, која је гостовала у нашој установи.

Прочитајте више о Миланском едикту поводом 1700-годишњице, као и о Маракешком споразуму који ће олакшати доступност литературе особама са оштећењем вида.

Увели смо нову рубрику „Они су оставили траг“ у којој ћемо представљати инспиративне биографије личности које нису дале да им хендикеп буде препрека. У овом броју прича о чувеној бугарској пророчици баби Ванги, као и IN MEMORIAM подсјећање на проф. др Ристу Козомору.

У рубрици Хумор и сатира представљамо вам афористичаре Зорана Плавшића и Вељка Рајковића.

Надамо се да ћете препознати труд редакције и уживати у читању. Очекујемо ваше сугестије и приједлоге.