Поводом двадесет и пет година постојања и рада Савеза удружења за помоћ ментално недовољно развијеним лицима Републике Српске, у Бањој Луци је 28. септембра ове године одржана Свечана академија у Вијећници Банског двора, којој је присуствовао директор ЈУ Специјалне библиотеке за слијепа и слабовида лица Републике Српске.

Том приликом Јавној установи Специјалној библиотеци за слијепа и слабовида лица Републике Српске додијељена је захвалница за подршку Савезу (МеНеРаЛи), сарадњу и допринос у јачању капацитета Савеза и Чланица за унапређење услова живота лица умањених способности у Републици Српској. Захвалница је уручена руководиоцу Библиотеке Желимиру Радиновићу, који је изразио своју захвалност, честитао Савезу на првих 25 година постојања, те рекао да ће Библиотека и у наредном периоду  сарађивати и помагати како би се развила свијест о особама са потешкоћама и самим тим пут ка инклузији био бољи и лакши.

Покровитељи ове значајне манифестације, на којој је изражена захвалност за подршку свима онима који су пружали помоћ и подршку лицима умањених интелектуалних способности су били Предсједник Републике Српске, Предсједник Народне скупштине Републике Српске и Предсједник Владе Републике Српске.