Дводневни семинар „Daisy 2009“ одржан је у Лајпцигу 24. и 25. септембра 2009. године у конференцијским салама хотела „Рамада“. Семинару су присуствовали у представници Библиотеке за слијепа и слабовида лица Републике Српске. Уз пресјек  резултата и рада Daisy конзорцијума, акценат је стављен на будућа дјеловања и будући развој DAISY формата.

Дводневна конференција била  је подијељена у двије радионице, на којима су бројни учесници из више земаља, између осталих Јапана, САД-а, Јужне Кореје, Холандије, Француске, Шведске, Њемачке, Аустралије, Швајцарске, Шпаније, Велике Британије, Норвешке и др., одржали 20-минутне презентације које су имале за циљ да представе развој новог DAISY 4.0 формата, као и досадашња искуства и техничка рјешења која користе овај формат, те искуства библиотека за слијепа и  лица у имплементацији програма достављања приступачних материјала за слијепа и слабовида лица у DAISY формату.

У уводном излагању директор Библиотеке за слијепа и слабовида лица у Лајпцигу, др Томас Калих направио је резиме историјског развоја библиотека за слијепа и слабовида лица у Њемачкој. Библиотека у Лајпцигу је најстарија библиотека за слијепе у Њемачкој, а почела је да штампа књиге у брајевој техници још 1895. године. Све библиотеке за слијепа и слабовида лица у Њемачкој повезане  су у један јединствени систем, а централна библиотека  је у Лајпцигу.

 У холу хотела припремљена је и изложба савремених уређаја за припрему и достављање материјала у DAISY формату, као и продукција књига за слијепа лица Бибиотеке за слијепа и  лица у Лајпцигу.