Након обиљежавања малог јубилеја – 20. броја часописа Хомер, поново смо са вама и то у виду двоброја.

Из богатог садржаја, издвајамо ријечи стручњака -докторица Тања Јешић Петровић специјалиста офталмологије дала нам је одговоре на питања – шта је то дијабетичка ретинопатија, који су симптоми, типови и шта треба да знате о превенцији и лијечењу, магистар економских наука Милош Грујић појаснио нам је шта је то Гринфлид, док нам је књижевник Берислав Благојевић послао своју нову причу „Ловоров вијенац Бориса Спаског“.

Такође, обратите пажњу и на нове наслове из Библиотеке, јер се тамо крију одломци  дјела из едиције Један писац, једна књига. Ријеч је о збирци прича „Завичајни мук“ младог писца Бориса Петровића и о књизи Жане Вукосављевић под називом „И мудри и безазлени“.

И у овом броју Хомера, поклањамо вам књигу. У питању је  „Живот и дело Вељка Рамадановића“ аутора Ђорђа Вукотића – Чевског.

 

ТЕХНИЧКИ ПОДАЦИ:

Хомер, часопис за културу, умјетност и науку;  број 21/22, август 2018. године.

Часопис је снимљен и копиран у дигиталном (мр3) формату у тонском студију Библиотеке, у трајању од 6 часова и 30 минута.

Редакција – Драгана Божић и Јовица Радановић. Главна и одговорна уредница Јелена Радаковић.

Текст чита – Саша Рожић.

Тонска обрада – Саша Рожић.

Часопис је бесплатан. Рукописе који се не враћају и не плаћају слати на адресу Библиотеке (Фране Супила 31 ф) или путем имејла: casopis.homer@gmail.com