Odjeljenje za izdavačku djelatnost radi na poslovima u vezi sa izdavačkom i informativnom djelatnošću.
To podrazumijeva pripremu i snimanje novih naslova predviđenih planom izdavanja i objavljivanja djela u svim raspoloživim tehnikama (u zvučnoj tehnici, na Brajevom pismu, u uvećanom slogu i u uobičajenoj crnoj štampi).

Index_4Waves-Pro-v3

Brajev štampač

Snimanje, obrada, korektura, uskladištenje i distribucija elektronske digitalne knjige vrši se uz upotrebu specijalizovanog uređaja za skeniranje knjiga, u broju i obimu koji zadovoljava potrebe čitalaca a u skladu sa mogućnostima biblioteke.

booksnap 2

Buksnep

Osoblje ovog odjeljenja angažuje se i na poslovima presnimavanja postojećih djela sa audio kaseta u mp3 format i druge formate elektronske verzije za kojima se ukaže potreba i mogućnost.

Informativnom djelatnost podrazumijeva rad na pripremi, štampanju, snimanju, umnožavanju i distribuciji časopisa na brajevom pismu („Riječi u prstima“) i u zvučnoj tehnici („Homer“).

Osim  poslova u vezi sa sopstvenom informativnom djelatnošću vrše se i usluge za potrebe Saveza slijepih i njegovih organizacija i članstva, kao i usluge za potrebe drugih subjekata.
Takođe kroz izdavačku djelatnost obavljaju se i usluge štampanja i snimanja udžbenika za potrebe Zavoda za udžbenike, škole za slijepa i slabovida lica i drugih zainteresovanih.

Snimanje zvučne knjige u studiju